22 July 2009

rm 1k utk 1 baju...ape pendapat anda..

ceis..ceis..ceis...aku budget dalam 2-3ratus je penambahn baju baru..skali akak tu bg tau rm 700..so kalo campur ngn pakej aku tuh smua skali rm 2600...bagi aku sangat mahal...xtau la kalo org lain..yela makeup 2x+pelamin+aksesori lelaki n ppan(kasut lelaki sendirik la)+pintu gerbang+gambo 3 roll+baju kawin sepasang l&P....baju aje dah rm 1000...wawawa....kena discuss smla ni..cos mase aku diskus ari tuh aku blur..byk kali kaklong ngn akak butik tu explain..tah ngape aku bengap sangat nak pikap....



7 comments:

Yaya said...

angah, ni kalong nk share dgn angah bp kalong kena byr masa amek dgn diana..kot2 blh jd panduan :)

kalong amek -> PAKEJ RM2500
**tapi,tolak baju sepasang utk L&P =(-)RM300
**tolak gmbar 3 roll =(-)RM300
**tolak pintu gerbang =(-)RM 70

TOTAL = RM1,830

tapi, kalong tambah
1) baju baru (sanding) L&P =(+)RM400
2) mekap masa bertandang =(+)RM200

pastu + transport =(+)RM 60

so TOTAL semua lepas -+ segala = RM2,490

angah try bncg balik... kalong x fhm nape bju angah blh smpai RM700? sbb kalong hr tu buat baju baru juga tp RM400 je utk L&P..mcm gambar mmg kalong x amek dgn dia, sbb da hired photographer sndiri..pintu gerbang lak sbb da amek dgn INDA HOUSE DECO....mcm tu laa...

harap2 membantu buat pilihan :D

lynadabesh said...

tu la pasal...angah mmg blur la masa jpe dia ari tuh......angah amik pakej 1900 tu sbb bilik tdo nak deko sndiri je....kalo ssh sgt angah p survey bj kat sbn je la...

lynadabesh said...

pakej 2500 tu dia sediakan bp pasang bj???sbb kalo pakej 1900 sepatutnye 2psg bj,1x makeup..tapi anagh amik 1 psg bj + 2x makeup

fq said...

uishhhh....
gler...
buat bju gaun bersulam emas ke?

~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

mak oii...baju je smpai 1k...
menyeramkn...hakhakhak!!
sy wat bj baru laki + pmpuan x smpai 1K lg...hehehe!!
emm..kita kena pndai pilih bridal taw awk...gudluck yer..semoga majlis awk nnti bjln lancar...
;)

Miss Mully said...

wah kak lyna...
mahalnye nak kawin..
huhu... fenin2!
Gud luck tau kak lyna Da Besh!!

yuyu said...

xpe dye kawen ngan anak dato..dato amin!!! heee..