19 August 2010

TAK SELESA




aku ngn anak buah masam maisarah....

dah berabuk blog aku ni..macam umah aku gak berabuk...memang aku malas nak merepek sekarang..alasan keja berlambak..ni pon tgh buat keja,tapi otak aku pusing aku jalan2 blog orang..pastu baru terasa cam nak update...

ni citer aku draft dr 26/7/10..tp ari ni br tergerak nak sambung..xpayah pusing2...meh aku tepek gambo


at 12 week in my tummy...
& now i/m 20w4d means 5bulan 4 hari...

ni la sbb aku mls nak update...keje aku skang ulang alik klinik...kenape???
next entry i will be story ok!!


17 May 2010

07 May 2010

patut ke cakap mcm tu??

si kepoh :"cukup ke sorang je anak"

dia:"ishk,mana ckp..anak mak 11,tak kan saye 1 je"

si kepoh:baka tak baik ni...hihihihi!!!


kisag baru sekejap td!!ape perasaan DIA yg di keji di depan sedara mara ketika menghadiri kematian salah seorg saudara..makcik,kot ye pon awak nak gurau ini bukan masanye...lagi satu kata2 awak tuh sangat la menghiris perasaan si DIA..jatuh air muka si DIA depan sedara mara...jaga la adab sopan sikit..jangan sedap mulut je...

doakan lah pada si DIA supaya beroleh cahaya mata lagi..berdoa lah utk si mati supaya rohnye tenang..bukan topik ini di jadikan gurauan..

kalo kena pada saya...rasenye ade yang kene sembur ngn spray cili..biar buta mata si makcik kepoh...






05 May 2010

pusing dan ronda

seronok meronda kat kelate minggu lepas..biapon masa singkat..tapi sangat bermanfaat...tujuan balik nak tgk atok cik abe yang skit..nak kata org,smbl menyelam minum air..hehehhe

penat mmg sangat la penat..balik jumaat malam,ahad malam dah balik seremban semula..cuti dah abis,so xblh la nak apply anual leave...

yang best dok kelate ialah makan!!!!..setiap masa makan..order je!!!tapi tula,sape yg xsuke manis mmg kebuluran lah...semua manis2..sangat la manis...

first time pegi rantau panjang uiii excited xingat...mcm semua nak borong..rase dah murah,tp mak ngn adik ipar cakap mahal..mayb mahal bg diaorg,tp murah lg bagi aku..ehh yang xpuas hati,saya beli somtam,dah la mahal xsedap plak tuh...eee marah btl la...ari tuh beli kat kb baru 1.50,ni beli kat rantau panjg rm 3..





cloth pad untuk wanita yang mementingkan kesihatan,kebersihan,keselesaan!!!!!!!jommmm

****ini adalah sticky mode..sile skrill for new cerite***


salam dan hai..

saye nak buat sedikit review berkenaan produk baru kat blogshop saye adik bradik ..
memula kasi gambo dulu...


CLOTH PANTY LINER(CPL)

tgk kaler2 yang ader!!sgt2 menarik dan funky kan...kalo PL disposable
tuh mana ade corak2 bagai....ee terase mcm anak remaja yg baru
nak baligh je bila pkai ni!!!
funky sgt kaler n corak die



CLOTH PAD
ni pon sama...kalo pad biase tuh mana corak kan...siap berbutang lagi...
xrisau cp ni bergerak2!!!

CLOTH PAD
harga sangat berpatutan sebab kt boleh guna samapai koyak!!!..
pas guna basuh,pas basuh simpan..pastu guna semula...


CPL /cloth panty liner

setakat ni saye baru try CPL..xsempat lagi nak try CP sbb bulan merah masih xdatang lg!!!jgn kontroversi,saye rase saye xpregnant lagi..kalo pregnant pon saye syukur...

kebaikan menggunakan CPL ni kt lebih mesra alam sebab xperlu nak kumpul sampah byk2 kat bumi kt yg semakin bykkkk sampah..dari sudut kesihatan,kt tau pad/pl yg biase kita pakai tu(alah yang pakai trus buang tuh lerrr!!!) ade kandungan bahan kimia yang boleh memudaratkan diri....ade kajian yg menunjukkan salah satu sebab kt kena kanser rahim,payudara,testis(ni utk baby yg guna cd ek) dan berbagai penyakit lain berpunca dari bahan kimia ni..

so,sape yg kat sini mau sakit kan..semua nak sihat2 kan..jadi salah satu mencegah penyakit tuh(BERTUKARLAH KE LAMPIN KAIN/CP/CPL!!!!)..

rase leceh sebab kena basuh???alahai,zaman skarang ni at least seuah rumah tu mesti ade washing machine kan..xauto mesti yang semi auto...ape lagi campak je le dlm mesin cam korang campak underwear...TAPI!!!!!!!!!! kalo CP tuh xkan nak campak jugak kan...alah,buat la mcm biasa pijak2 ngn kaki ke,perah2 ngn air ,pastuh berus la skit..rasenyer xsesuai la kalo CP kt campur ngn pakaian lain kan....yg penting penyakit MALAS tuh kena buang...berkirban la skit demi kesihatan hidup ape salahnyer

material dia pon sgt ler lembut..lebih lembut dari underwear triumph korang..serius masa pakai xterasa macam pakai pon..pastu dah kotor satu bahagian,leh guna satu bahagian yang lain plak...

REnung2 Kan Lah...

so jgn malu jgn segan singgah jap kat blog saye

http://juallampinmoden.blogspot.com



04 May 2010

berat,sarat,rimas

rase mengah ngn rimas je hari ni...satu keja xjalan..rase betul2 xselesa..tengok cermin balik umah tadi,haih...dah berjaya menghasilkan lemak berkilo...gila lah..melampau btl berat aku

nak naik weight scale samapi rase phobia..xpayah weight scalenyer..sendirik tgk pun tau


24 April 2010

mee kari

cik abe request buatkan mee kari masa balik kelate nnt...haih,saye xpandai la nak msk banyak2....emm,pastu xkonfident je..ape2 pon saye terliur nak makan kari mak mertua yg masak..sedap!!!!!

23 April 2010

BILIK PENGANTIN

tetiba rase cam nak citer pasal bilik saye masa kawin ari tuh....bio la dah sebulan ke,2 bulan ke,5 tahun tetap nak jugak citer..

tidak lah seindah bilik anak2 raja,tp cukup aku rase tenang dan damai..yang penting ahkak suka pink..bilik ahkak pink ok....bilik ni actually adalah loteng,tp dah selepas dihias+diwangi kan dari pencemaran bau taik2 kelawar nampak agak menarik..biarpon masih ade kekurangan tapi cukup seronok bila cameraman saye cakap"saya suka bilik ni sebab kaler dia putih"...lebih kurang la...ehh,tadi ckp putih pastuh pink mana satu ni..idak le saye nak taruk semuanyer pink...mesti la di combine kan ngn kaler2 lain kan..baru la serasi...dinding bilik semua putih(putih dah kusam sbb xsempat nak cat..lagipon bukan bulik sebenar,so kita pakai la ape yang ade)..kenapa kusam,ni semua dari mulut puaka makcik aku la..ade ke depan2 aku dia kata kaler bilik aku kusam,kot2 nak mengata pon beragak la..aku dah la penat ko leh mengata plak...ops..selingan lagi.maaf!!!!

cadar,tirai/langsir/kelambu/dinding bilik semua putih..dressing+katil itam..eh tadi bukan cakap semau putih ke..mcm %$#%*@(!(..emm tirai2 manik tuh pink,tikar getah pink,tilam mak beli pink...hehehe...

malas la nak bebel,meh kita layan gambo

eh apsal pengantin jadi kecik ni...xclear kan

eh..ni mak budak...mana pengantin....xpela..nnt dah dpt gamba dari cameraman saya upload lg gambo bilk..jangan keciwa!!!

nota tikar getah pengganti karpet bulu putih yang saye idamkan...ahkak dah pokai nak beli banyak2 karpet!!!..



makan2

cukup malas nak update blog..idea ade,tp keja byk sbk ngn fb so tu yang kejap2 buka,kejap tutup blog aku ni..ape yg nak aku citer,kehidupan aku berjalan lancar..standard la baru 1 bln kan..gado2 kecik tu ade la....bila badan penat,ade je la yang xkena kat mata(berdosa2!1)

tp mgu lepas syok...makan busattt..

siakap 3 rase
siakap stem
puding koktail berkuah
mee kari..

dengan jayanye di bantu kaklong..cuam siakap stim perlu kurangkan sikit asam boinyer...mee kari,kurangkan cili tambah kan garam,kasi gula skit..baru bini mat kelate kan...puding koktai,susu tak payah masak atas dapur..nanti jadi susu berketul..eh..ehh,siakap tu kena rendam ngn lemon/asam limau bebanyak la..sebab terasa dia nyer hanyir2 kolam...


gambo yilek..camera ade tp masing2 dah ketar lutut nak makan...


wassalam.

nota:minggu ni masak pe la ek????

02 April 2010

ini citer,bukan keluhan

balik2 keja dah tak macam dulu..kalo dulu,buka je tudung,amik bantal terus baring depan tv sampai kul 8 mlm baru hegeh2 mandi..kalo ade date ngn cik abe, 7.30 pm mandi pastu kuar..

tp stat minggu lepas rutin berubah..balik keja cabut tudung,cabut kain,stat masak...dlm 7.30pm makan...pastu dudk jap. mandi...huhu,ehh nampak kain kotor,basuh,siao basuh sidai...

nasib cik abe nak menolong...yang masak nasi mg dia aje..kadang2 masak sayur @ goreng ikan...harap2 berkekalna samapai tutup mata!!!

petang ni macam nak wat ikan stim je...tp nak beli ikan ape???mau rasmi multi cooker periuk yg member sekolah bagi....


korek kat google jap

01 April 2010

hand bouquet...

ehhhhhhhhhh..betul ke aku eja tuh..biaq pi la...citer bunga tangan ni memang dah lama dan berulang aku dok pikir,tengok kat blog orang,ym kaklong....plan awal nak dua jenis bunga..kekonon malam nikah mau ros kaler soft pink+putih..esok time bersanding cari la carnation putih..bila pikir2 balik buat ape membazir pada bunga yang akan layu,so akan pejam mata just guna 1 je bunga tangan....ros putih+ros pink+reben putih



tara..ini dia watak yang diceritakan..ader terselit bebrapa kuntum carnation putih



panjang kan tangkai..sbb nak taruk dalam air utk recycle majlis sanding
esok tghari
.kaklong berbulu je aku pegang macam ni..feeling cam ala2
nana era pegang bunga dia la


bunga dah makin kembang

bunga tangan masa majlis sambut menantu kekwa+2 bunga ynag aku xtau nama.rasenye bunga ni masih ade kot


depan muka ade taman..hik..hik sian my cik abe..






31 March 2010

2 kali sebulan

mase kawin hari tu dia datang,ni xsampai 2 minggu dia datang lagi..haih,sabo jela......


hikayat sebelum kawin



dah 2 minggu aku aku kawin kan..tp masih xde citer2 pasal majlis aku..aku banyak benor keja skarang nihh..dekat2 majlis aku,mase tuh l keja menimbun..taun lepas elok je rileks..lagipon dok asik ngn fb,tu yg jadi malas je...

sepanjang aku cuti dan sehingga lah ke hari ni aku stil xdapat rehat yg sebenar2nye rehat..

9/3/10 malam aku ngn cik abe bertolak balik..memula dia anto aku n then trus dia balik kelantan...otw kat bera,tayar keta pecah!!pecah ok!!bukan pancit..nasib cik abe jenis yg bukan bwk laju2,kalo tidak,kawin kat spital la.kebetulan membe cik abe yg kawin date sama ngn kiteorg tumpang,ade la org tlg cik abe saye tuh tukar tayar...yang saye ni dok nak tergelak2..cik abe saye dah serius je....entah la rase cam kelaka je,sbb memula cik abe n membe ingat pancit,skali aku tgk tayar pecah terus..dah setel semua dalam kul 2am samapi umah aku...esok pagi2 dlm kul 10 cik abe balik ke kelantan pas dah servis n tukar tayar baru....kalo nak ikut itu dugaan pertama menjelang seminggu sblm majlis kami....

10/3/10 saye dah stat angkut barang pinjam keta toyota lama pakngah..mak oii dia punyer stereng gler punyer berat...kalah stereng van..memang non stop punya kerja...dah angkut,kena angkut naik tangga plak...tolak tepi pantang larang tok nenek semua..kalo saya xbuat,nak harapkan sape lagi..kaklong family's dan adik saye balik 11/3...

ehh..rase cam xde idea je nak citer lagi...kalo rajin saye sambung sbb cam boring plak citer sebelum majlis kan..

note:mak gigih tumbuk inai..semangat mak saye ni....yg ujung baju biru tuh kaklong dok sibuk otter hantaran


25 March 2010

bersanding



semenjak 2 menjak ni aku mmg malas nak update blog...sibuk ngn fb,sibuk ngn keja..banyak woo..banyak citer aku nak kongsi sepanjang,sebelum & selepas..tapi tulah,kalo dah malas nak wat camne...nak upload gambo pon malas..smua je malas..

aku upload la sekeping dulu gambo masa aku sanding kat umah aku....frust la sebab camera aku xde banyak gambo...heeeee,nak tgu cameraman lambat lg!!!!




24 March 2010

bertandang dl br bersanding

ni gambo bertandang 19 mac 2010..gambar bersanding nnt2 aku taruk

23 March 2010

dah kawin dah



gambo nikah dalam masjid...byk keja mau setel..update soon

09 March 2010

DAN HARI INI BAGI SEORG AKU

HARI NI LAST BERGELAR SI DARA BUJANG..
HARI NI LAST KEJA B4 KAWIN
HARI NI LAST JD CIK

SO,DOAKAN SEMUA LANCAR N SELAMAT

***INI KES DI OPIS

perasaan

semakin malas nak menaip...

tp nak bagi tau..opis saye n bos2 ade bg angpow..mmg cukup membantu la angow tu
xleh bg tau cik abe..nnt kena pow!!!

05 March 2010

walimatul urusss...

di jemput menghadiri majlis saye di kg ulu cheka jerantut pahang...









03 March 2010

hand flower

malam nikah nak bunga ros kaler pink+putih,masa sanding nak bunga ros putih.
masa tandang aku xplan ape2 lagi..macam mana leh lupe ni???

tapi kalo tak dapat ros,bunga kekwa putih pon cukup le..sbb kekwa kan bajet dia kecik..kalo mau ros bajet dia beso..bila beso makin rabak la purse aku!!

mau citer banyak,tapi mari kite cite pasal hantaran

sudah hampir menuju ke penghujung.tetapi tidak...macam sireh jungjung,agak2 la aku nak suh kaklong buat sekarang..tu later2 dah dekat ngn ari nikah,baru stat..mcm bekas nak taruk buah dah siap beli..yang tak siap lagi,seluar,kek,sireh jungjung..kek ade sponsor..so tgu ari nikah nnt...

yang sukenye,hantaran mmg menjadi like di kayangan...hehehe,abis berterbangan bulu-bulu itu!!gambo2 pas kawen la aku tepek...lagi 10 ari je...hope semua berjalan ngn lancar....

1.perfume-SETEL
2.t-shirt kolar-SETEL
3.kasut=stokin-SETEL
4.sejadah+pelekat-SETEL
5.wallet n belt-SETEL
6.buah-SETEL
7.seluar slack-XSETEL LG
8.sirih-XSETEL LG
9.kek-XSETEL LG


p/s:soal bilik masih xsetel...REDHA je la


manik-manik di baju itu

weh,,penat amat kaeh nok jahit manik-manik neh..malas ngat nok jahit,tapi kaeh kena jahit sebabnye baju kaeh tu ala-ala macam nak jadi *-^&^^%$*()!@#$^...titik

sesape orang pahang maybe buleh bace..orang selain pahang pepandai la deme...



01 March 2010

eh cukup ke..

saye berdoa semoga semuanya cukup walau tak perfect..cukup dr segi makanan utk tetamu,cukup souvenier,ckp tido,cukup bersedia,cukup berdebar,cukup dan cukup lg..
saye tak nak la tetamu yg datang nnt tak cukup makanan..xcukup souvenier tak pe lagi!!!

borang nikah setel{walaupon ade prob skit,nasib bkn saye yg anta..mmg takde experience utk debaran submit borang2 tuh..)baju nikah baru dapat semalam..mmg xpuas hati tapi kita kena redha..aku kurang bahagian INI,maybe aku lebih bahagian ITU.tapi,redha2 pon aku nak bebel skit..habis ujung tangan baju aku koyak..ni mesti kes mase nak buang beading2 tuh..pastu banyak sangat alasan masa nak siapkan baju ...banyak dari segi ape malas nak taip...kalo aku rajin taip nanti aku citer...so misi malam ni jahit je la beading bagi cacat2 baju tu terSOROK kan....arap glemer je tukang jahit aku ni,tp kerja dia aku kureng la....

nak tengok gambo baju aku????

xpayah la..sok2 pas nikah aku tepek la kat sini...wat masa skarang ni bia la...


rase malas nak tulis..nanti2 la sambung


23 February 2010

souvenier pihak lelaki

blk kerja trus je stat "mewrap" souvenier...walaupon x la sampai 1000 tp terasa amat la penat..balik ni pulun lagi..kat man ek nak cr potpuri yg murah2 selain cowboy?????

rase cam dah xckp mase je

22 February 2010

souvenier....

souvenier bajet saye msh 0..xde ape2 perubahan...bila nak stat wrap ha..bangun..bangun!!!dah beli 200 pcs lg paper bag..btl la membazir je beli paper bag,cr ouvenier yg menarik n ekonomi xpyh pening2 nak taruk ape lg dlm bag..haih..haih
pomande ball pon ade 4-5 kuntum lg xckp...mst siapkan hari ni!!!...ingat hari ni jugak!!!!oh my nikah outfit...


rasa mau lepak je

betul..betul dan betul.mau bina masjid byk dugaan..setel satu,datang satu lg....

dua2 majlis pakai songket.titik!!!!


19 February 2010

aku masih disini

sawang berlambak....banyak nak bebel tp..
apakah?????









29 January 2010

saye bersyukur dengan kurniaanmu,ya allah

money..money..money...mau manyak2...back to da tittle..saye seronok sebab saya dapat berjimat cermat...xperlu cari yang mahal2..kalo rase2 xnak minum air kosong kat pantry opis tgh2 bulan nnt....ni cite pasal door gift utk pihak lelaki..idea asall kasi je bunga telur,tapi kebetulan smlm jalan2 beli crepe paper,terjumpa sesuatu yang saye rase comel untuk dijadikan doorgift...

ape lagi tadi lunch ,stat kuda putih,trus pegi kedai tu..mau borong itu bende..
saye nak 200pcs,xcukup la pulak..tp dapat gak beli bende lain dgn harga yang tak kurang jimatnye...

sudah senang hati,skarang mu siapkan pomander ball ..minggu depan usaha keras nak siapkan semua ni..


saye tau kalo saye buka topik ni mesti kaklong nk hentam sama saye...

saye bukan la seorang yg tinggi lampai pastu langsing tanpa lemak yang berlipat2 tambah lagi sikt,kulit yang putih menggebu...bab kulit takpe la,tak de komen sbb bebas dari masalah jerawat,tapi bab body ni yang saye mmg cukup xboleh nak pikir lagi

dah berbuih mulat kaklong,potpetpotpet dia suh saye diet,tp saye tak berdaya nak melawan nafsu yang itu...tah kenapa la saye ni asal nampak makanan je terus terbuka selera...ya allah,bagi la saye rase perasaan tak selere memandang makanan even ia adalah newyork cheese cake dr secret resepi,ataupon bila saye nmpk makanan kepala saya bertukar menjadi pening2 umpama lalat yang di sembur ridsect...

bila baca blog b2b yang lain,tgk mereka-mereka gigih berusaha mehkuruskan diri supaya kelihatan cantik dan menggoda,rase cam ......cam ah,gemuk bukan syarat sah nikah pon...sapa kata org gemuk haram berkahwin...

tapi,saye pon nak cun meletop time kawin nnt..bia org yang dtg terpegun tgk kesliman saye...jus mate 5 dah beli tp br luak 2 bgks..kalo nak tau dari bln 11 lg beli tp sampai skang asal tgk je,mula la terbayang rase dia yg uwek-uwek tuh...

lagi satu bila rase seolah2 ade ketumbuhan bawah dagu saye ni akibat dari penghasilan lemak2 yang berlebihan dlm tubuh badan ni..rase nak pegi operate je kekonon bajet ketumbuhan dagu...


note:haih..haih..haih...


28 January 2010

sibuk citer pasal preparation nak bina umahtangga,tp umah nye xde lagi

dah 2-3 minggu gak aku ngn cik abe kehulu hilir cari umah tangga utk kami....
umah kosong byk,tp nape la xtampal no telipon ek..rase ati nak dok senawang,tp dah bape kali tawaf,masih lagi fail...

sabtu ni ade appointment tuan umah ..siap dia suh bawak photostat ic..reason????
dah byk kali kena tipu ngn penyewa b4 ni(bil beribu2)..
arap2 dia setuju la..umah tu beso,jiran sebelah umahh dah kenal..slalu tempah baju ngn dia,agak2 boring leh nuntut ilmu menjahit!!!



sempena my engagement anniveseri,aku nak tepek gambo bilik

terlepas pandang ,so jd le hari ni 1 tahun 2hari aku dah di tunangkan ngn cik abe..ceis,ceis,ceis..camne la aku leh xperasan ticker tuh...

so selama ni xpenah lagi taruk gambo bilik mase saye tunang kan(yelah,asik cite pasal bilik nak kawin je..sedangkan bilik kawin tu utk sehari je,bilik yg mase tunang ni akan aku guna sampai bila2!!!)

eh..eh tajuk entry pasal bilik,apsal
muka aku plak!!!



nak tau rasia x,cadar langsir tuh aku pinjam ngn kaklong..
semua set mase dia kawin dulu..katil ngn meja mekap pon dari kaklong..
mak beli sempena hari dia bertunang..



xtau nak tulis pe


suke gamba ni..aksi gediks