28 January 2010

sibuk citer pasal preparation nak bina umahtangga,tp umah nye xde lagi

dah 2-3 minggu gak aku ngn cik abe kehulu hilir cari umah tangga utk kami....
umah kosong byk,tp nape la xtampal no telipon ek..rase ati nak dok senawang,tp dah bape kali tawaf,masih lagi fail...

sabtu ni ade appointment tuan umah ..siap dia suh bawak photostat ic..reason????
dah byk kali kena tipu ngn penyewa b4 ni(bil beribu2)..
arap2 dia setuju la..umah tu beso,jiran sebelah umahh dah kenal..slalu tempah baju ngn dia,agak2 boring leh nuntut ilmu menjahit!!!



6 comments:

Dayu said...

landlord skrg mmg selalu nak mcm2
yelah,kena berhati2
kita pun jgn lah smpai aniaya org kan
kesian dia nak membayar bil yg beribu2 ni

Missyanz said...

betul kata dayu 2.. sy krj bidang hartanah, dah biasa dengar landloard kena tipu ble tenant lari.. 2 sbb landloard skrg ske mntk deposit tinggi..

Tp, make sure baca agreement btol2 tau, takot landloard pun amik ksempatan..

Queen said...

ok la takat ic copy jer....

kitorang siap ade contract pe kebenda semua....lagi kene sabar..ekekekke

tiap2 bulan ne bagi resit segala...

lynadabesh said...

dayu:insyaallah kt xkan nak naya org...kalo kt kena cam ni,santau je trus..hahahahaha(gle xbau syurga)...dayu,kt agak2 dayu dpt baby boy!!!sbb perut bulat je.

miss yanz:mintak2 xyah la beragreement bagai,ckp la dia mtk copy ic...

quenn:resit dia suh pos ke email je??tuan umah cina ke melayu ke india(byk nye "ke")

Miss Fiza said...

masa sy & incik tunang cari umah pun byk dugaan kami antaranya owner tu nak 3 bulan deposit + api air. reason dia...org before ni ada yg xbyr bil. eh, kami ckp itu bukan masalah kami...then, discuss sana sini akhirnya incik tunang tolak.

we proceed to another umah lak..akhirnya dpt lah kami umah,wpun apartment je tp cukup la utk jd tmpt berteduh kami berdua kn :).

so dear, awk kne hati-hati ok...jgn smpi tertipu ok... good luck.

lynadabesh said...

miss fiza:eh.sama la,tuan umah tu nak 2bln dep+1bln sewa+apiair..ni yang nak kena jmpe 4 mata dgn dia...nak mtk kurang kat depo tuh..kalo dapat kurang sewa umah pon bonus..tp kat seremban ni alhamdulillah la,sewa umah murah2...tq yer