17 May 2010

07 May 2010

patut ke cakap mcm tu??

si kepoh :"cukup ke sorang je anak"

dia:"ishk,mana ckp..anak mak 11,tak kan saye 1 je"

si kepoh:baka tak baik ni...hihihihi!!!


kisag baru sekejap td!!ape perasaan DIA yg di keji di depan sedara mara ketika menghadiri kematian salah seorg saudara..makcik,kot ye pon awak nak gurau ini bukan masanye...lagi satu kata2 awak tuh sangat la menghiris perasaan si DIA..jatuh air muka si DIA depan sedara mara...jaga la adab sopan sikit..jangan sedap mulut je...

doakan lah pada si DIA supaya beroleh cahaya mata lagi..berdoa lah utk si mati supaya rohnye tenang..bukan topik ini di jadikan gurauan..

kalo kena pada saya...rasenye ade yang kene sembur ngn spray cili..biar buta mata si makcik kepoh...






05 May 2010

pusing dan ronda

seronok meronda kat kelate minggu lepas..biapon masa singkat..tapi sangat bermanfaat...tujuan balik nak tgk atok cik abe yang skit..nak kata org,smbl menyelam minum air..hehehhe

penat mmg sangat la penat..balik jumaat malam,ahad malam dah balik seremban semula..cuti dah abis,so xblh la nak apply anual leave...

yang best dok kelate ialah makan!!!!..setiap masa makan..order je!!!tapi tula,sape yg xsuke manis mmg kebuluran lah...semua manis2..sangat la manis...

first time pegi rantau panjang uiii excited xingat...mcm semua nak borong..rase dah murah,tp mak ngn adik ipar cakap mahal..mayb mahal bg diaorg,tp murah lg bagi aku..ehh yang xpuas hati,saya beli somtam,dah la mahal xsedap plak tuh...eee marah btl la...ari tuh beli kat kb baru 1.50,ni beli kat rantau panjg rm 3..





cloth pad untuk wanita yang mementingkan kesihatan,kebersihan,keselesaan!!!!!!!jommmm

****ini adalah sticky mode..sile skrill for new cerite***


salam dan hai..

saye nak buat sedikit review berkenaan produk baru kat blogshop saye adik bradik ..
memula kasi gambo dulu...


CLOTH PANTY LINER(CPL)

tgk kaler2 yang ader!!sgt2 menarik dan funky kan...kalo PL disposable
tuh mana ade corak2 bagai....ee terase mcm anak remaja yg baru
nak baligh je bila pkai ni!!!
funky sgt kaler n corak die



CLOTH PAD
ni pon sama...kalo pad biase tuh mana corak kan...siap berbutang lagi...
xrisau cp ni bergerak2!!!

CLOTH PAD
harga sangat berpatutan sebab kt boleh guna samapai koyak!!!..
pas guna basuh,pas basuh simpan..pastu guna semula...


CPL /cloth panty liner

setakat ni saye baru try CPL..xsempat lagi nak try CP sbb bulan merah masih xdatang lg!!!jgn kontroversi,saye rase saye xpregnant lagi..kalo pregnant pon saye syukur...

kebaikan menggunakan CPL ni kt lebih mesra alam sebab xperlu nak kumpul sampah byk2 kat bumi kt yg semakin bykkkk sampah..dari sudut kesihatan,kt tau pad/pl yg biase kita pakai tu(alah yang pakai trus buang tuh lerrr!!!) ade kandungan bahan kimia yang boleh memudaratkan diri....ade kajian yg menunjukkan salah satu sebab kt kena kanser rahim,payudara,testis(ni utk baby yg guna cd ek) dan berbagai penyakit lain berpunca dari bahan kimia ni..

so,sape yg kat sini mau sakit kan..semua nak sihat2 kan..jadi salah satu mencegah penyakit tuh(BERTUKARLAH KE LAMPIN KAIN/CP/CPL!!!!)..

rase leceh sebab kena basuh???alahai,zaman skarang ni at least seuah rumah tu mesti ade washing machine kan..xauto mesti yang semi auto...ape lagi campak je le dlm mesin cam korang campak underwear...TAPI!!!!!!!!!! kalo CP tuh xkan nak campak jugak kan...alah,buat la mcm biasa pijak2 ngn kaki ke,perah2 ngn air ,pastuh berus la skit..rasenyer xsesuai la kalo CP kt campur ngn pakaian lain kan....yg penting penyakit MALAS tuh kena buang...berkirban la skit demi kesihatan hidup ape salahnyer

material dia pon sgt ler lembut..lebih lembut dari underwear triumph korang..serius masa pakai xterasa macam pakai pon..pastu dah kotor satu bahagian,leh guna satu bahagian yang lain plak...

REnung2 Kan Lah...

so jgn malu jgn segan singgah jap kat blog saye

http://juallampinmoden.blogspot.com



04 May 2010

berat,sarat,rimas

rase mengah ngn rimas je hari ni...satu keja xjalan..rase betul2 xselesa..tengok cermin balik umah tadi,haih...dah berjaya menghasilkan lemak berkilo...gila lah..melampau btl berat aku

nak naik weight scale samapi rase phobia..xpayah weight scalenyer..sendirik tgk pun tau