29 July 2009

new blog...

kepada semua kengkawan sila lah ke blog bisnes sayer...blog ni di terajui oleh kami 3 beradik....kalo ade sebarang pertanyaan jgn malu2 dan segan..sila lah tglkan soalan anda di shoutmix yg di sediakan.....supportlah kami yerr



27 July 2009

ekspo+cari charger handpon

ujung mgu kalo lepak kat umah je haruslah boring kan..jadi dengan suka hatinye saye n cik abe p la kua seremban..tujuan utama nak survey baju sanding tp mst ade selingan kan.....memula skali mst la memenuhkan tangki perot memasing.....ingtkn nak makan roti canai,tapi kedai tuh tutp la pulokk....so berlari la kami bersama2 dengan kuda putih sayer....last2 ktorg p taipan senawang mkn kat kdi"ulam raja"..kelako je nama...

aku mkn nasi lemak kukus(kukus la sangat,lgsg x best da la mahal,tobat xkan makan kat sini lagi)tp kat kdi ni ade memacam mskan pantai timur...cik abe harusla makan nasi kerabu+daging bakar+ikan goreng....."pas mengseehkan" perot(sengkak),bermula la episod berjalan2 di ekspo pertanian...



gambo blur sbb tgkp guna hp antik sayer..

benci plak aku tgk muka aku ni..


blur pon blur la...janji aku ade gak gambo!

area hancing+masam..

muka menahan napas sbb busuk bangat bau kambing+lembu tuh wehh!

thn lepas ktorg daa pegi ekspo ni,tp rasenye thn ni lg meriah...kalo mak ada,habis mak borong orkid2 yang ader kat situ....cantik woooo.....pastu ikut cik abe p tgk lembu+kambing+kuda+memacam lg la binatang..rase cam p zoo pon ade...sempat ckp lg kat cik abe,"camni kt takyah la p zoo"...siap ada keta kuda..skali round 5 hinggit..amik ko..tu kira ok lagi,kalo naik kuda je,dia caj 10 hinggit..bape round xla aku kira....yg aku kesian kuda yg tarik keta tu,da la kecik pastu tarik keta dia lagi pastu tukang bawa keta kuda+ade la satu family siap mak ayah anak lagi..sian ko kuda kecik...memang seksa jadi bintang yang xleh ckp kan...


kecik je kan kuda tuh..tetapi sgt kuat!!!



blkg aku tuh burung unta...


konon2 nak tgu kuda lalu blkh aku br amik gambo..tp lambat sgt...


bangla tu tgh bz pasang ladam kat kaki kuda tuh.. mase ni riso gak aku kalo2 kuda ni mengamuk..


merenung nasib badan...




burung unta..kaki bapak la besonyerrr


cik abe syer sgt suka lembu..kambing..kerbau..


itu rumah landak..tp landak dia menyorok


comelnyee...


dlm kul 12++ ktorg gerak p terminal one..nak ceri charger hp cik abe..sesambil tu window shopping...hati dah berkenan hbag sembonia..tp rilek dl..sbb mgu depan nk trn kl..ingat nk cr kat sogo la..kot2 byk choice.....

ktorg p smla ekspo pertanian sbb aku lapo nak mkn puyuh goreng...pastu jpe kaklong..borak2 jap..


lembu lagi..bau dia sgt harum!!1


kalo perasan ade anak monyet kat ctu..


kambing jersey..serius name dia gtu..


and the lari p taipan..p survey baju sanding....byk choice tp harga murah skit(sikit aje)than kedai kat kg aku tuh...tp baju dia mmg marvelles ler.....misi pencarian baju sanding masih belum berakhir..akan di sambung lagi....ok dadada....

biasela..gamba tuan blog mst ade...



24 July 2009

pelamin.........................

pic2 ni aku amik dr sini...mmg aku suke la dia nyer pelamin......nak2 tang lampu2 tu...




cantik kan..tp aku lagi suka kalo bunga sahaja tanpa daun2 ijau tuh..mmg cun


warna ni soft je....mmg sweet la..tp aku kureng skit kerusi tu..beso sangat lerr....

pendek kata pelamin kat sini mmg meletopp...

emm..cantik,to kalo bj aku kaler merah tenggelam la aku..nampak kerusi je la

putih suci+simple je kan




tapi pelamin aku nnt bukan camni.....ape pon mintak2 nnt mase aku kawin pelamin yang aku idam tuh da ade...amin...tungguuuu.........

23 July 2009

merah nak MARAH...........

aku gelap???ada aku kesah.....aku gemuk...tgh diet la ni...aku cakap nak merah,merah la.....tp sbb merah la aku gundah gulana....



xsuke ber belt2 ni...seramm..tp mmg cun la baju ni



ni pon cun....siap ader songket lg....



merah itu ghairah...

22 July 2009

rm 1k utk 1 baju...ape pendapat anda..

ceis..ceis..ceis...aku budget dalam 2-3ratus je penambahn baju baru..skali akak tu bg tau rm 700..so kalo campur ngn pakej aku tuh smua skali rm 2600...bagi aku sangat mahal...xtau la kalo org lain..yela makeup 2x+pelamin+aksesori lelaki n ppan(kasut lelaki sendirik la)+pintu gerbang+gambo 3 roll+baju kawin sepasang l&P....baju aje dah rm 1000...wawawa....kena discuss smla ni..cos mase aku diskus ari tuh aku blur..byk kali kaklong ngn akak butik tu explain..tah ngape aku bengap sangat nak pikap....



17 July 2009

giler..hover

hey org kampung...nantikan kepulangankuuuuuuuuuu................


souvenier +tema kawin

tadi citer pasal zaman kanak2..skang citer pasal kawin......
masa pegi nilai hari tuh aku beli bunga telur,bunga pahar,bantal 4segi kecik2 ngn plasti2 gula2 kan...so bunga pahar yg aku beli tuh mmg murah giler...tp ok la..xla buruk...cuma kosong je...2 hari lepas aku tengok kaklong dah upgrade kan bunga pahar aku tuh....nampak ok la....so malam ni nak balik kg,aku nak bawak balik segala barang2 yang aku beli hari tuh....tema kahwin aku nnt,merah terang,pink dan putih......hehehe..lantak la org nak cakap aku ape pon,yang penting aku mmg suka kaler2 tuh....

sebelum tuh aku nak bagitau,nnt aku kawin xbuat kat umah aku...iskk..sedeh gak,tp redha je la...cos umah aku atas bukit,space pon kecik,pastu org2 kawasan tuh pon xramai,dah ramai yang xpired hehehehe...aku buat kat umah pakngah(pakngah ni my stepdaddy.mak aku kawin slps 12 thn menjadi balu+7thn abah terlantar sakit....)kawasan umah pakngah ni luas..pastu jarak umah aku ngn umah pakngah x la jauh sangat..cuma agak ulula..hehehehe..name pon kg ulu cheka.....

citer pasal bilik tido, ktorg nak wat pink+putih deco by kaklong...ni mmg dia yang mengoffer kan diri ...opss lupe,hantaran pon kaklong gak stil guna warna yang sama......hiasan dalam bilik dah ade dalam kepala aku ngn kaklong...tp xleh la citer detail sangat....nanti dah btl2 kompom br kt citer ye....

pelamin nnt kaler putih...sbb kaler putih nampak suci + matching ngn smua kaler kan...baju untuk nikah pon kaler putih..one of my hantaran mase tunang.....baju sanding kaler merah terang...yang ni aku da book...tapi baju kena tempah lain..so aku xtengaok lagi rupe baju aku tuh......harap2 memenuhi kehendak la.....butik pengantin aku book kat DIANA GALLERY.butik ni kat jerantut gak....ingt balik kali ni nak singgah jap la kat kedai tuh..ade mende nak tye n kompom lg..

emmm...rasenye ckp la dl aku citer pasal preparation aku..sbb kalo citer bebanyak x best la.....bulan depan ingat nak p kl..cr baju raye sambil survey2 cadar pengantin...da p survey kat jj sbn 2 n parkson di sbn parade...xde la cadar yang aku berkenan......smua kaler krim je...aku nak kaler putih bersih....

nota : any suggestion kedai cadar mana yang harus aku pergi?????????????


alahai,ini je ke.....

hari ni xde keje..sbb smua tender2 tuh da setel..yuuhuu..masa untuk merilekkan diri...daa lama aku plan nak scan gamba ni....tp bz manjang..so layan pic je la...ade banyak lagi..tp aku load sikit je la dulu.....



ni gambo aku ngn adik..masa ni aku darjah 3,adik darjah 2...setahun je jarak umor kami...mak cakap kalo lambat skit je kuorkan adik alamat xde le anak jantan dalam umah ni(sbb abah aku jatuh sakit mase aku umor 3/4thn.. tul ke kaklong..luper la)....ceisss kalo x mesti aku yang memegang tittle si bongsuuu....ape2 pon ni la satu2 nyer adik aku..membesar same2.main same2...adik kalo bab nak bergusti ke bertomoi ke mesti cari aku...aku la jadi bahan eksperimen...mula2 suke2,gelak2 pastu kang dengor la bunyi aku jerit.

yela kedarat jantan,mana aku larat nak tahan..gustiadik bukan main tumbuk2 bahu..ape barang...kitaorg main terajang2 pinggang,sepak2 peha la..slalunye aku la yang kena sepak ,terajang smua tuh..bapak sakitnyeerrr...bila aku dah kalah biasa le..mula la aku melolong....bila mak datang je(dtg bukan nak pujuk ok!),sambil bawak hanger,mase ni aku mule la jd pelakon handalan....menangis macam nyawa kat tekak dah..smua tuh taktik..nak mintak tolong...last2 dua2 kena libas ngn hanger...kalo nasib baik adik je kena libas,sbb mak tgk aku macam dah hazab sgt..biasanyer nyer mak boleh baca taktik aku tuh......tapikan mmg part adik kena libas ngn mak memang aku sukerrrrrrr la..sbb rase mcm terbalas segala dendam kesumat aku tuh(aku jarang dapat terajang n sepak adik sbb dia lari laju..asal nak sepak je dia lari laju2)





ni plak gambo aku ngn adik masa kat felda bukit besar,kulai johor....ni lah umah last yg ktorg duduk b4 abah sakit....aku yang kiri skali tuh..machokan ngn suar pendek...ni la baju n suar feveret aku mase kecik2 tuh..act baju tu ade gambo proton saga(time ni,proton saga baru2 kua rasenyer),tapi dah tiap2 hari pakai lusuh lah...mana taknye,asal pas mandi je aku musti cari baju ni..kalo baju ni jemur kat ampai pon aku sanggup jolok guna kayu sbb nak pakai baju ni...aku kecik2 dulu mmg kemetot..skrg pon kemetot lagi tp makin kembang la...sampai last2 abah ngn mak meluat tgk aku pakai baju ni ,deme amik baju ni wat kain buruk...sedey ooo..sebab aku memang sayang sgt baju ni.......


ni plak gambi aku ngn kaklong aku.....masa ni umor aku 2thn,kaklong 4 thn...nak citer byk2 pon aku mane ingat ape2......tgk muke aku pon xsenyum..kaklong hover je senyum..macam anak dia jugakk...kalo tgk btl2 gambi ni nampak cam kaklong buncit kan..sbnrnyer tak..kain dia labuh sangat mak lipat la...kalo x tertonggeng la plak minah tuh.........


aku rase ni je la gambo aku mase kecik yang ade...yang lain habis jahanam..jadi cair..sayang la...sbb dah xde kenangan masa kecik.....

note: x sabo nak balik kg mlm ni...yuuhuuuuuuuuuuu...mom,i'm homeee



16 July 2009

akhirnya...

cik abe cakap xnak nikah pagi,tengahhari sanding...dia kata xpenah org wat.....alo..da ramai la yang buat....abang je xtau!!!!

tp xpela...aku redha je...kalo nikah malam pon best..leh posing lama skit ngn baju nikah(statement sedapkan ati sndiri)..

harap2 dia x gagap la mase nikah nanti...cik abe i ala2 pemalu tikus skit.....kan kaklong kan..kan..kan...



15 July 2009

bile gagal melawan nafsuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!

sejak 2 menjak ni aku nyer nafsu sangat baek.........terbaikkkk...dalam kepala aku ni dok pikir pasal makan je.....aku x lapo pon nak makan...ini kan pule bile aku lapoo..lagilah aku akan makan...susah betul la nak kawal makan....pagi heavy bfast..tengah hari nasi campur..malam kang kalo kuar ngan kekasih hati,makan lagi...camne la nak kurus.....bape bulan je lagi aku nak kawin weyy....tolong la aku!!!!!!!!


aku boleh jadi begini bila melihat
.
.
.
.
.
.
.




ini!!!!!




nampak x lemak kat bawah dagu aku tuh!!!!!!!!!



dan lagiiiii!!!!!!!!!!!



13 July 2009

seronok la bile opis xde org...

smua p exhibition kat kajang....tgl bape kerat je kat opis...syok gak kekadang bile opis ni lengang...da lame x lengang camni....

xtvt mgu lepas..cam biasa sayer merambu ngn cik abe....memule p jusco...pusing2..ingat nk beli sandal..mmg ade sale tp tah la..xde yg berkenann...pastu beli donut big epal 6 biji..ngn air kat food court...ktorg pon melantak sakan...tuh pon ade hati cik abe nak beli pizza kat bohemian ke ape tah..aku xtau...mmg slalu lalu tp xkoser aku nak menghapal...pas2 makan...balik..singgah kedai elektrik..konon2 nyer nk survey peti ais la....ok..ader yg aku suker....kata nak p survey kan..xde la aku membelinyer...

samapi umah p pasar mlm beli ayam..esok nak masak ayam merah..sbb ade org request!!!!!


ahad,seperti biasa bgn lambat sbb ari sabtu bgn awal...pas bangun terus p kedai p beli gas..sbb gas abis..pas masak,makan ,tgk melodi p kua lagik...kali ni p seremban parade...jpe kaklong n family dia..keluarge mentua dia pon ade..p tgk bata..ade kasut yg aku suke..sebenarnye xsuke design tuh..tp sedap plak masa sarung kat kaki..harga pon murah rm 25 je..sbb yg memula aku amik tuh harga rm 39..pakai mmg sedap..tp design xlawa..ala yg aku beli ni pon x lawa gakkk..tp malas nak pikir pjg...aku bayar je...da sampai umah mule nyesal...lantak la..bln depan kalo x puas hati aku beli sandal lain...maklumla keja cop duit..ape ade hal kan.......(sedapkan ati sendiri)


pening la..mana la duit aku hilang..congak2 ingat ckp nk bayar utk andaman..pas kire2 semula..xcukup plak..so xjadi la nak bayar...bln depan nak beli baju raye lak..mayb pas raye la aku bayo...gambo kat jusco ade..tp malas nak upload..sok2 je la...


10 July 2009

nikah pagi,tghari sanding.....

ermm..ok x kalo aku wat nikah pg dalam area kul 9am-10am n sanding tghari dlm kul 1-2ptg....agak2 kelam kabut x???opinion plsss...lagi satu cuti sekolah bln 3 2011 stat bp hb ekkk??????????

08 July 2009

stresss

bz weh nk siapkan tender....mana ader rehat mgu lepas...sabtu ahad keja...penat nyer la....mereka2 tuh tau,nak siap je.....pastu mula la wat jji keling...da la...kalo stakat ckp,baik xpyh.....

03 July 2009

ape parasaaan sayer ari nih

penatnyer................ngantuk.........kenyang...







SIGN

SAYE PON DA BERJAYA....



01 July 2009