17 July 2009

alahai,ini je ke.....

hari ni xde keje..sbb smua tender2 tuh da setel..yuuhuu..masa untuk merilekkan diri...daa lama aku plan nak scan gamba ni....tp bz manjang..so layan pic je la...ade banyak lagi..tp aku load sikit je la dulu.....



ni gambo aku ngn adik..masa ni aku darjah 3,adik darjah 2...setahun je jarak umor kami...mak cakap kalo lambat skit je kuorkan adik alamat xde le anak jantan dalam umah ni(sbb abah aku jatuh sakit mase aku umor 3/4thn.. tul ke kaklong..luper la)....ceisss kalo x mesti aku yang memegang tittle si bongsuuu....ape2 pon ni la satu2 nyer adik aku..membesar same2.main same2...adik kalo bab nak bergusti ke bertomoi ke mesti cari aku...aku la jadi bahan eksperimen...mula2 suke2,gelak2 pastu kang dengor la bunyi aku jerit.

yela kedarat jantan,mana aku larat nak tahan..gustiadik bukan main tumbuk2 bahu..ape barang...kitaorg main terajang2 pinggang,sepak2 peha la..slalunye aku la yang kena sepak ,terajang smua tuh..bapak sakitnyeerrr...bila aku dah kalah biasa le..mula la aku melolong....bila mak datang je(dtg bukan nak pujuk ok!),sambil bawak hanger,mase ni aku mule la jd pelakon handalan....menangis macam nyawa kat tekak dah..smua tuh taktik..nak mintak tolong...last2 dua2 kena libas ngn hanger...kalo nasib baik adik je kena libas,sbb mak tgk aku macam dah hazab sgt..biasanyer nyer mak boleh baca taktik aku tuh......tapikan mmg part adik kena libas ngn mak memang aku sukerrrrrrr la..sbb rase mcm terbalas segala dendam kesumat aku tuh(aku jarang dapat terajang n sepak adik sbb dia lari laju..asal nak sepak je dia lari laju2)





ni plak gambo aku ngn adik masa kat felda bukit besar,kulai johor....ni lah umah last yg ktorg duduk b4 abah sakit....aku yang kiri skali tuh..machokan ngn suar pendek...ni la baju n suar feveret aku mase kecik2 tuh..act baju tu ade gambo proton saga(time ni,proton saga baru2 kua rasenyer),tapi dah tiap2 hari pakai lusuh lah...mana taknye,asal pas mandi je aku musti cari baju ni..kalo baju ni jemur kat ampai pon aku sanggup jolok guna kayu sbb nak pakai baju ni...aku kecik2 dulu mmg kemetot..skrg pon kemetot lagi tp makin kembang la...sampai last2 abah ngn mak meluat tgk aku pakai baju ni ,deme amik baju ni wat kain buruk...sedey ooo..sebab aku memang sayang sgt baju ni.......


ni plak gambi aku ngn kaklong aku.....masa ni umor aku 2thn,kaklong 4 thn...nak citer byk2 pon aku mane ingat ape2......tgk muke aku pon xsenyum..kaklong hover je senyum..macam anak dia jugakk...kalo tgk btl2 gambi ni nampak cam kaklong buncit kan..sbnrnyer tak..kain dia labuh sangat mak lipat la...kalo x tertonggeng la plak minah tuh.........


aku rase ni je la gambo aku mase kecik yang ade...yang lain habis jahanam..jadi cair..sayang la...sbb dah xde kenangan masa kecik.....

note: x sabo nak balik kg mlm ni...yuuhuuuuuuuuuuu...mom,i'm homeee



2 comments:

puan punyer said...

wei ngah..... aok tu poon ngengada maser kecik slalu drama hover menci akoo.. aok x ingat k adk penah 'ngah, tolonglah akoo dah tertekan nih' cuba gambarkan adk k aok lg hover

lynadabesh said...

rilek la..berlakon kena lebey