27 July 2009

ekspo+cari charger handpon

ujung mgu kalo lepak kat umah je haruslah boring kan..jadi dengan suka hatinye saye n cik abe p la kua seremban..tujuan utama nak survey baju sanding tp mst ade selingan kan.....memula skali mst la memenuhkan tangki perot memasing.....ingtkn nak makan roti canai,tapi kedai tuh tutp la pulokk....so berlari la kami bersama2 dengan kuda putih sayer....last2 ktorg p taipan senawang mkn kat kdi"ulam raja"..kelako je nama...

aku mkn nasi lemak kukus(kukus la sangat,lgsg x best da la mahal,tobat xkan makan kat sini lagi)tp kat kdi ni ade memacam mskan pantai timur...cik abe harusla makan nasi kerabu+daging bakar+ikan goreng....."pas mengseehkan" perot(sengkak),bermula la episod berjalan2 di ekspo pertanian...



gambo blur sbb tgkp guna hp antik sayer..

benci plak aku tgk muka aku ni..


blur pon blur la...janji aku ade gak gambo!

area hancing+masam..

muka menahan napas sbb busuk bangat bau kambing+lembu tuh wehh!

thn lepas ktorg daa pegi ekspo ni,tp rasenye thn ni lg meriah...kalo mak ada,habis mak borong orkid2 yang ader kat situ....cantik woooo.....pastu ikut cik abe p tgk lembu+kambing+kuda+memacam lg la binatang..rase cam p zoo pon ade...sempat ckp lg kat cik abe,"camni kt takyah la p zoo"...siap ada keta kuda..skali round 5 hinggit..amik ko..tu kira ok lagi,kalo naik kuda je,dia caj 10 hinggit..bape round xla aku kira....yg aku kesian kuda yg tarik keta tu,da la kecik pastu tarik keta dia lagi pastu tukang bawa keta kuda+ade la satu family siap mak ayah anak lagi..sian ko kuda kecik...memang seksa jadi bintang yang xleh ckp kan...


kecik je kan kuda tuh..tetapi sgt kuat!!!



blkg aku tuh burung unta...


konon2 nak tgu kuda lalu blkh aku br amik gambo..tp lambat sgt...


bangla tu tgh bz pasang ladam kat kaki kuda tuh.. mase ni riso gak aku kalo2 kuda ni mengamuk..


merenung nasib badan...




burung unta..kaki bapak la besonyerrr


cik abe syer sgt suka lembu..kambing..kerbau..


itu rumah landak..tp landak dia menyorok


comelnyee...


dlm kul 12++ ktorg gerak p terminal one..nak ceri charger hp cik abe..sesambil tu window shopping...hati dah berkenan hbag sembonia..tp rilek dl..sbb mgu depan nk trn kl..ingat nk cr kat sogo la..kot2 byk choice.....

ktorg p smla ekspo pertanian sbb aku lapo nak mkn puyuh goreng...pastu jpe kaklong..borak2 jap..


lembu lagi..bau dia sgt harum!!1


kalo perasan ade anak monyet kat ctu..


kambing jersey..serius name dia gtu..


and the lari p taipan..p survey baju sanding....byk choice tp harga murah skit(sikit aje)than kedai kat kg aku tuh...tp baju dia mmg marvelles ler.....misi pencarian baju sanding masih belum berakhir..akan di sambung lagi....ok dadada....

biasela..gamba tuan blog mst ade...



2 comments:

Nurulhuda & Adlie said...

hi there.. prepare nak kawik ek =)

ayat u kat entry.. tak tahan!!!!

benci plak aku tgk muka aku ni..

hehe..

lynadabesh said...

nurulhuda:aah prepare nak kawin..mcm2 nak pk kan..u yg jd menyampah tgk muka sendiri..hehehehe