05 January 2010

discussion family

cuti new year aku ,cik abe,n kaklong sefamily balik kg...ingat nak ukur bilik nak tmpah langsir..tup2 ape dirancang xmenjadi..separuh jadi je..

memandangkan ade 2bln++ je lg aku,kaklong,mak,pakngah bincang la skit2 pasal kenduri
bape bajet mkn,khemah,kompang,dj,aturcara..
kompom malam akad nikah xde majlis berinai memandangkan nikah malam so xnak tido terlalu lewat, just bergambo je.bak kata pakngah"tempah pelamin mahal2 kena gak amik gambonye!!!"sporting la pakngah..hehehe



ikan talapia kukus taruk asam boi..pergh sedap weh,meleleh air liur aku...
langsung xhanyir ikan ni sbb di ternak dalam kolam yang airnye mengalir


aku bajet sanding dlm kul 12tghri..xnak la lewat sangat.nnt org dok azan,pengantin sibuk besanding..lg satu dah siap pesan mak,deko meja makan xnak taruk bunga beso melintang tengah2 meja..aku ngn kaklong dah ade idea lain..mak ckp ok je..sempat bgtau mak,bunga ros yg mak baru beli tuh kalo xde ape aral,hahaha akan kurembat jugak...pelamin pakngan suh taruk dalam umah tp menghadap pintu luar..sbb senang nak monitor.

request mak suh tambah lagi paper bag+bunga telor..aduh,redha je la..memula nak 200 je skg tambah lg 200.nasib harga paper bg tuh suam2 kuku je..

lauk meja pengantin pon dah ade chef yg mak lantik...and mak cakap kalo sempat dia suh aku wat triffle taruk dalam gelas/mangkuk puding.(beres mak kalo angah xsempat,kaklong boleh buatkan!!)


triffle yang di buat sebanyak 3 pinggan besar+1 mgkuk kecik..
terlebih manis skit..faveret mak


aku kasih kusut memikirkan ini:

1.kelambu
2.kad kawin(xjd nak wat yg adik deko sbb kos printing lg mahal,so cari yg ready made je)
3.baju sanding+tandang(bila tah kak arfa ni nak siap..janji november 09,ni dah januari 10..panas ni)

note:btl la x akan lega selagi majlis x selesai

2 comments:

Queen said...

lynda cari kelambu apa?nak buat deko bilik ya?..sewa jerla dgn quiny bridal..

lynadabesh said...

puan queen:kalo sewa kelambu brape???saye dok jauh.pahang