08 September 2011

syawal 2011 penuh ceria

salam syawal...teruja nak update pasal raye tahun ni..mmg terasa kemeriahan berbanding tahun lepas..
tengok wajah mak yang ceria,syukur kepada allah swt.faktor kehadiran humaira menambahkan lagi kemeriahan..dulu2 single,pastu berdua n now bertiga...kalo citer pasal penat memang rase nak tido je..tapi penat berbaloi sebab seronok.

biase raye pertama lepas pergi kubur n raye 1-2 rumah mesti balik semula ker umah before zohor.tapi raye kali ni memang raya habis-habisan..pukul 4petang baru pintu umah mak terbuka...ramai sedara mara komplen datang2 beraya takde orang..nasib la..ape nak dikata.lagipon juadah raya pertama tak macam selalu.mesti ade lontong .tp taun ni mak buat n beli ketupat daun palas pastu lemang 4 batang.cicah rendang daging..biase thn2 lepas mesti ade nasi impit,kuah kacang,sambal bilis,rendang ayam,kuah lodeh.memang satu rumah dah flat.plan nak wat nasi tomato pon postpone raye kedua....gara-gara kemasakna umah yang mak baru renovate...itupon tak kemas sepenuhnyer.

steady mak..angpow taruk kat bontot

mak cakap'meh mak cium,dah jadi anak mak ni" i tau mst u neves kan daling

lambat sgt nak jalan meh mama angkat humaira.

tema tahun ni purple..satu rumah purple..nasib tak boria

ni jela sekeping gamba ngn dak kecik ni 

rindunyer nak raye semula

ni jela tiga beradik..tinggal yang tnegah je bujang...kaklong paling kemetot

humaira with a,long dan kakngah..dah macam humpty dumpty sat on the sofa




gambo makanan raya terlupa amik..redha je la






2 comments:

Fiza Z. Abidin said...

Selamat Hari Raya :)..at least awk masih ada mak utk beraya. mcm sy adik beradik dah takde mak ayah..dah 6 tahun kami beraya sesama sendiri je...

semoga ceria2 selalu yer...

lynadabesh said...

selamat hari raye fiza..semoga raya awak pon ceria di samping suami tersayang.al fatihah utk arwah mak ayah fiza n abah saya