20 July 2011

1st solid foof humaira

humaira: dah sebulan basi citer ni mama....humaira dah 7 bulan..dah besa la.

mama:tak pe.mama nak citer jugak.

sehari selepas birthmonth humaira(belasah je la)yang ke 6bulan papa excited tanye mama.humaira dah boleh makan kan?..yup,mama cakap humaira dah boleh makan...mama pon cepat-cepat rebus beras.sebenarnye mama pon ecxited jugak....in the making bubur humaira,papa ulang alik dari hall ke dapor...intai-intai bubur dah masak ke...humaira pon terjerit-jerit tak sabar...pecah je beras trus mama blender dan tapis kasi cair..mummy humaira pesan,mula2 ni kasi cair macam air..takut perut humaira terkejut.papa komplen cair sangat bubur tu...mama campur plak fresh breastmilk mama..bertambah cair la...mama bagitau papa,nak humaira sembelit ke nak bubur pekat????


belasah je ape mangkuk ape cawan ape sudu..


mama dah pegang2 dah baby feeding bowl cup n spoon kat manjaku..tapi mama tak beli rupenye..
guna mangkuk kaca baru dewasa kan mama

shedap betul mama..sampai sudu ni pon humaira nak gigit
dah lama air liur humaira melelh nak makan,sakit-sakit bibir humaira sebab ketap-ketap..hari ni baru mama kasi makan.


cubit nak!tengok2 humaira cekci ni

papa yang suapkan.mama pegang humaira...kita bersederhana je la sayang...kusi2 tinggi tu takde pon takpe..humaira sonok beriba ngn mama..




2 comments:

adna^madhiha^ said...

semangat betui apak dia yer nak kasi anak mkn..

lynadabesh said...

itu la ana.apak dia ni riso anak dia kurus.tu xsabo nak bg makan