07 December 2009

wedding ijah 5 dis 09

mgu lepas 5/12/09 saye,cik abe n kaklong family pergi menghadiri majlis perkahwinan sepupu sebelah arwah abah....kitorg kua rumah dalam kul 10.45am...sampai dewan alam damai cheras around 12am....

sedikit hambar dan secubit keseronokan dapat jumpe pakcik2 aku....kalo bukan time2 kenduri nikah,mmg susah bebenor ktorg nk jupe diaorg...warna tema majlis sepupu aku ni hijau...mmg smua sanak sedara aku baju hijau.cuma ktorg je xikut tema..sape suh xbgtau kan...nasib la...

ini aje yang dapat kujadikan bukti!!!pelamin x diapprove oleh bapa pengantin...sian kamu ijah!!

goodies bag

nasi beriani,acar buah,rendang daging,ayam mask merah,dalca,sirap limau memang best la...kaklong yg amik skit nasi pon cam xcukup dan atas ihsan+kenyang teramat aku sedekah secoit nasi aku....biasa la xtvt family belah abah aku ni mesti ada sesi kutuk mengutuk,dah ade yang terasa barulah mesra namanye....


aku masih terbayangkan lg keenakkan dirimu!!!

cuma sedikit terkilan bila jam dah 2.30pm pon pengantin still xsampai2...aduh jammed semua sanak sedara...si sarah dah teriak sbb panas...aku yang memula boleh senyum dah ala2 kelat...perut yang kenyang pon dah lapo semula....ni semua angkara mak andam yang lambat la...menurut cite adik aku,dari majlis akad nikah dah mak andam ni buat hal....bayangkan pengantin lelaki dah tunggu sejam,pengantin pompuan masih xsampai.jgn lah terjadi pada aku nnt..jauhkanlah...

gaya lapo abanglong yang cuma dialas oleh
sebuku roti ikan bilis cap gardenia


setelah byk kata2 nista di lemparkan..aku pon mengundur kan diri dari arena posing depan camera...nah amik la gambo2 korang je aku sajikan

sian aok kan adik...xdpt join we all..hahaha

memandangkan dah lewat(kami ade misi lain ok!!!) ktorg pon mengundurkan diri..biarpon terdengar suare2 sumbang dari mulat2 busuk ku pekakkan telinga....janji misi kami terlaksana..cukup lama dah kami menghadirkan diri kat majlis sepupu aku tuh....memang kelat gak la muka pakcik2 kesayangan kami itu!!hehe,sori ayahngah,ampun ayah nek..we all chow dulu...lain hari ketemu lagi....


eheh..xkan langsung xde muka aku!!nah amik sekeping

note:pada "dia" yang baru menjejakkan diri dalam family ku ini tlg lah jgn berlagak mcm ko mmg dah "kenal" kitaorg sejak dlm perot ok!!!rase cam nak kentut depan muka ko...

2 comments:

puan punyer said...

huh sedor poon diri. meh akoo nk bgtau pd blogger yg baca.. minah nih mmg minah kamera sampai naik muak akoo tgk muka minah nih dlm kamera. tu saje x upload takut kene kutuk ngan kak long dier tu... akoo rasa 3 roll gambar cameraman x cukup tu sok...

lynadabesh said...

aok jeles kan....cukup la 3 roll,penat pulok aku nak cuci nnt